top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Broscher eller inte ?


axelremshållare
brutalistisk stil

Visst är de läckra, dessa krokar i brutalistisk design! Jag trodde länge att det rörde sig om vanliga broscher, om än i ovanlig tappning. Tiden de kommer från var ju en experimentell tid på alla möjliga sätt och vis. För ett tag sedan var det dock en person som hörde av sig och skrev att hon trodde att detta nog rörde sig om hakar att hålla axelremmen på väskan på plats. Det lät logiskt, men av hennes något tveksamma sätt att uttrycka sig på blev jag ändå inte helt övertygad.

I veckan hörde i alla fall en följare av sig. Hon berättade att hon själv hade använt sådana krokar när hon var barn, för att hålla skolväskan på plats. Alla som var unga i början av 1980-talet minns nog salomon-ryggsäcken! Men innan dess var det inte så vanligt att skolbarn hade ryggsäck. Och då fanns det förmodligen en större marknad för sådana här axelremshållare. Men vet ni, jag tycker det är en utmärkt idé! Jag har nämligen själv saknat något liknande. I synnerhet sommartid när man inte har något ytterplagg kan jag tycka att axelremmen kan ställa till det lite. Kanske vill man att blusen ska falla på ett visst sätt. Och har man stor byst som jag själv så vill man inte att axelremmen ska ligga på ett sådant sätt att bysten framhävs ytterligare. Så jag kanske tar och behåller dem för mig själ...


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page