top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Naturliga smycken ??


vintage retro smycken
naturliga?

Gillar du böljande linne, mjuk bomull och en allmänt avslappnad stil? Då känner du dig antagligen hemma i vårens stora trend. För just nu är så kallade naturfärger och naturliga material hett i inredning och mode. Cremevitt, olika beiga och ljusbruna färgtoner dominerar på denna färgkarta. Men vilka smycken matchar egentligen den naturnära stilen? Eftersom stilen och färgerna är så mjuka kan det lätt bli fel. Vad passar egentligen för smycken till denna trend, kan man fråga sig. Detta tänker jag reda ut i dagens blogginlägg. Så gillar du den naturliga stilen ska du läsa vidare här!

För det första bör man undvika allting plastigt, glittrigt eller färgstarkt. Visst, det är roliga smycken, men passar inte så väldigt bra till det naturnära modet. Kontrasten blir helt enkelt lite för stark och det riskerar bara att bli helt fel. Däremot kan man satsa på material som känns mjukare både i färg och framtoning.

vintage retro smycken
läder, trä, mässing och korall

Läder är ett sådant material som matchar fint. Läder förekommer både som remmar för hängen, men också hela smycken, som armband och örhängen. Stenar infattade i läder förekommer också på secondhandmarknaden för smycken. Stenarna förefaller vara vanliga gråstenar som trumlats. Och sådana smycken passar förstås perfekt som avstämning till ett naturnära mode. Kontrasten till det cremiga ljusa och beigtonade blir faktiskt perfekt.

Men för den som ändå föredrar att sätta lite färg på sin outfit, med hjälp av sina smycken finns fler val. I synnerhet mässingsfärgade metaller, och olika typer av ädelstenar kan då passa fint. Den ljusrosa rosenqvartsen och agater i mjuka färger kan matcha fint. Skogsgrön jade likaså.

En tredje väg är smycken av trä, som var mycket populärt på 1960-80-talet. På 70-talet var mustigare färger på modetapeten och det kan ju också passa bra som en lagom kontrast till ett naturnära mode. 80-90-talets smycken av ben och kokos och liknande material gör sig också fint till denna typ av mode. Liksom den etniska stilen också gör det. Vilken typ av smycken föredrar du? Vill du ha en fördjupad guide till de naturnära smyckena klickar du på länken här! Välkommen!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page