top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Monokroma smycken ??


vita klassiska pärlor
Vita pärlor, fint till det monokroma

Livet som eklektiker kan ibland vara ganska jobbigt! Man öppnar sin garderob, den är fullspäckad, men man har ändå knappt något att sätta på sig! Känner du igen dig? Ja, då ska du fortsätta läsa här! Den monokroma stilen handlar egentligen inte särskilt mycket om smycken alls, utan mer om hur man kan bygga upp sin garderob mer effektivt och fokuserat. Man då satsar på hög kvalitet och väljer en smalare, mer traditionell färgskala. Ett par byxor, en kjol, en kavaj, några t-shirts, en stickad kofta/tröja, en skjorta samt skor och ytterplagg räcker! Färger som man ska satsa på i sin basgarderob är då svart, vitt, kamel/beige eller blått om man föredrar det. Till det kan man sedan lägga färgaccenter. Ur smyckesynpunkt kan man i förstone tänka att den här stilen är lite tråkig. Spontaninköp av roliga halsband och örhängen går väl inte för sig? Jo, faktiskt!

rött halsband med stora hängen
accentfärger passar bra

Då denna klädstil är så pass neutral kan den kombineras med många olika typer av smycken! Det är till och med så pass att man med sina smycken lättare kan anpassa och justera vilket intryck man vill ge! Det blir enkelt att variera sig med andra ord! Klassiska smycken går förstås alldeles utmärkt. Vita pärlor och små diskreta smycken av äkta silver och guld, kommer ge en sparsmakad, elegant look. Men man kan lika gärna välja ett långt iögonfallande halsband i någon läcker accentfärg.


halsband med pärlor av glas
boho-chic för en konstnärlig stil

Vill man ge ett lite mer konstnärligt intryck väljer man förstås hantverksmässiga smycken eller något i den breda boho-chic stilen. Antika smycken går förstås också bra, för den som älskar det. Det kommer bara göra ens outfit än mer intressant. Man kan sätta på sig smycken som blir "snackisar" var man än kommer! Smyckena kommer nämligen framträda desto mer, ju mer sparsmakad och monokrom man är! När det gäller stora hippie-chic halsband får man dock nog vara lite försiktig så att det inte skär sig allt för mycket, med den lite strikta klädstilen. Men som sagt, det beror helt på vilken del av basgarderoben man satt på sig. Det mesta funkar ju till ett par svarta byxor och en svart t-shirt! Vill du hitta spännande och intressanta smycken till den monokroma stilen så finns hela vårt utbud av unika smycken i länken här! Senast först, som alltid i våra länkar! Välkommen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page