top of page

Ett bra erbjudande!


En av de bästa sakerna med att driva *Rätt Antikt* är att jag först får köpa in saker som andra tycker så mycket om att de väljer att köpa dem. När någon köper det jag själv har valt ut att sälja så får jag en bekräftelse på min egen goda smak. Precis så var det när jag köpte in setet på bilden. Jag bara älskar den här serien Ornamin blues från Gustavsberg, som designats av Stig Lindberg. Men för att driva ett lönsamt företag bör man framför allt fokusera på kunderna och deras behov. Helt enkelt ge dem ett bra erbjudande. Även om min egen smak ofta vägleder mig, så behöver jag också fokusera på vad kunderna vill ha. Kanske finns det saker jag själv inte skulle köpa, men som många vill ha. Men man kan också ge kunderna ett bra erbjudande på andra sätt.

Ta exemepelvis en massör. Massören kan gå en kurs i någon ovanlig massage-metod som de andra massörerna i staden inte har gått. Men hen kan också välja att erbjuda kunderna en särskilt soft miljö, extra mjuk belysning, extra mjuka handdukar eller något helt annat som får just deras klinik att sticka ut ur mängden. Både vad man ska sälja (som massage) och hur man ska sälja (den softa miljön) kallas inom affärsutveckling just för erbjudande.

Tulipa av Ulrica Hydman Vallien
Ett bra erbjudande?

Innan man startar ett företag ska man göra en affärsplan. Det är viktigt att formulera för sig själv, ja inventera, vad man kan lägga in i sitt erbjudande. Erbjudandet handlar om vilket värde man kan erbjuda sina kunder. Och detta är svaret på varför de ska välja att vända sig till just ditt/mitt företag. För *Rätt Antikt* och mig själv handlar erbjudandet inte bara om att sälja varor som kunderna vill ha utan jag försöker också anstränga mig på andra sätt. Jag vinnlägger mig om att beskriva varorna på ett korrekt och tydligt sätt. Jag försöker ta så bra foton på dem, som möjligt. Jag vill erbjuda en snabb leverans. När någon hör av sig vill jag svara så fort som möjligt. Jag vill också erbjuda kunderna mina kunskaper om föremålen jag säljer. Exempelvis från vilken tid de kommer. Sedan vill jag gärna dela med mig av något som inte kostar någonting för mina kunder och följare: Nämligen mina kunskaper om olika föremål och epoker. Det är just detta erbjudande får ni ta del av i bloggen på Rätt Antikt


.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page