top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Minimalt eller maxat ?!


vintage smycken
Några få utvalda?

Tenderar du att samla på dig en massa saker? Eller är du en minimalist som tänker efter noga innan du släpper ett nytt smycke eller plagg över tröskeln? I denna masskonsumtionens tidevarv kan man lätt tro att vi människor är predestinerade till samlande av ägodelar. Detta är dock att dra en felaktig slutsats. Av de 200 000 år som den moderna människan existerat är det faktiskt bara i ungefär 10-12 000 år som vi varit bofasta och därmed haft möjlighet att samla på oss ägodelar.

Därför är det kanske inte så förvånande att minimalismen trendar bland unga vuxna just nu.

vintage smycken
Eller hela skrinet fullt?

För min egen del har jag nog snarare en inre konflikt mellan min inre samlare och min inre minimalist! Just nu håller jag dessutom på att packa och förbereda min flytt. Då om någonsin påminns man om hur väldigt mycket man samlat på sig! Eftersom jag ska flytta till mer utrymme är det kanske ett mindre problem. Men jag passar samtidigt på att rensa ut bland mina egna prylar. Då är det mycket praktiskt att ha en egen butik för antikt och begagnat! Du kommer nämligen hitta det mesta som jag rensar ut där! Samtidigt, som jag ju redan nämnt i förra blogginlägget, passar jag också på att rea ut en hel del silversmycken från butiken, nu under Maj. Rean kommer ut som auktioner där utropspriserna är rejält sänkta i förhållande till tidiga priser. Och det kommer ut nya auktioner hela Maj! Klicka bara på länken så kommer du till auktionerna. Välkommen!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page