top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Mer ädelstenar


lapis lazuli rosenkvarts agater jade labradorit

I dag tänkte jag slå ett slag för alla vackra stenar. Stenar är ju otroligt populära i smycken. Och har varit så under mycket lång tid. Det Redan under neolitisk tid, alltså yngre stenålder började människan intressera sig för att bryta olika stenar. Innan dess hade man burit olika snäckor och annat organiskt mer lättarbetat material. Jag började intressera mig för smyckestenar tidigt i livet. Det var framför allt min mamma som hade olika stenar i sina smycken. Hon visade gärna och berättade om dem. Och sedan dess har stenar fascinerat mig. Nu var det dock ett tag sedan jag skrev om ädelstenar här i bloggen. Men jag skulle väldigt gärna skriva mer om dem, så det kommer säkert fler i framtiden. Men att skriva om olika stenar tar ofta ganska lång tid. Och jag är tyvärr ofta upptagen med annat som måste göras. Men det finns en rad tidigare inlägg jag rekommenderar alla som är intresserade. Du som uppskattar smycken med stenar hittar dem i länken här!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page