top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Underhållsfritt eller anlupet ??


putsat bijouterismycke

I dag slår jag ett slag för äldre bijouterismycken! Den otålige som vill till butiken hittar länken längst ner. Ni andra fortsätter läsa här!

I vår moderna tid förväntar vi oss naturligtvis att våra nyinköpta bijouterier ska vara underhållsfria. Eller hur? Även vår tids silver är ofta behandlat eller legerat på olika sätt så att det ska se vitt och skinande i åratal. Bijouterier tillverkas ju också som regel av helt så kallade underhållsfria metaller.

Men när man handlar med begagnade smycken så ser man att många av dessa metaller är i själva verket inte alls underhållsfria. Utan den avgörande faktorn är tiden. Köparen av nya bijouterier förväntas helt enkelt inte ha varan i bruk så länge! Men har du ett 20-25 år gammalt bijouterismycke i din hand, ja då kan de där små anlupningarna finnas där! Titta på den första bilden. Ett blankt och fint 90-talshalsband. Eller hur? Men sanningen är den att jag har faktiskt putsat det med metallputs, precis som med vilket silversmycke som helst. Hur det såg ut innan ser du på den andra bilden. Den är lite mörk och anlupningarna syns bäst närmast pärlan. Sugen på bijouterier? Billigast först hittar du i länken nedan!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Комментарии


bottom of page