top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Smycken för basgarderoben!

pärlhalsband
från rosa till grå ton - klassiska vita pärlor

Har du en basgarderob? Oavsett om du har en eller inte kommer du hitta några bra tips i dagens blogginlägg!

Jag har alltid varit en eklektiker. När en del enbart vill inreda med 50-talsminimalism eller klä sig i rockabillystilen så har jag alltid tyckt om en skön blandning. När det gäller kläder tröttnade jag i alla fall till sist. Varje gång jag öppnade garderoben insåg jag att den var smockfull, men jag hade knappt ändå aldrig något att ta på mig. Det vill jag verkligen ändra på! När jag analyserat situationen insåg jag att jag trivdes bäst i mina basplagg! De var enkla, de matchade och kändes aldrig fel att ta på sig. Och efter det så har jag försökt bygga på en lite mer stilren garderob. Målet är att till sist få ihop en garderob där nästan alla kläder kan användas ihop. Därför ska man använda sig av en begränsad färgskala. Vitt, beige, svart, kamel och mörkblått brukar vara det som gäller.

halsband med uggla clips från cabouchon
från min egen garderob

Min rekommendation att var och en själv sätter ihop en basgarderob som passar just de egna, personliga behoven. Alla har exempelvis inte behov av en kostym. Någon annan kanske aldrig vill bära kjol eller klänning o s v. Själv betraktar jag mina skinny stuprörsjeans som en del av min basgarderob, även om det antagligen inte hör till den schematiska bilden. Det brukar vara raka jeans som räknas som ett typiskt basplagg. Men det struntar jag i! När man väl har fått ihop sin basgarderob kan man börja se sig omkring efter kul detaljer att matcha den med! Väskor, smycken och accessoarer ger möjligheter att variera sig efter humör och tillfälle. Men så var det då smyckena! Också här kan du faktiskt skaffa dig eller välja ut ett mindre antal smycken som utgör din smyckes-basgarderob! Välj ut några smycken som garanterat kommer passa så behöver du inte slösa tid på att stå och fundera på vad du ska bära för smycken till dagens outfit.. Vita, klassiska pärlor, oavsett om de är äkta eller syntetiska är otroligt fina. Och de kommer alltid passa till din basgarerob! Du kan också välja svarta smycken om du föredrar det mörka. Ofta finns en uppsjö av svarta pärlhalsband av glas eller gagat eller jetliknande stenarter. Andra lämpliga smycken är mindre, nättare smycken av silver eller guld. Själv har jag en uggla av bronsfärgad metall som jag tycker matchar fint mot svart. Av någon anledning är jag väldigt förtjust just i uggle-smycken. Jag har också ett par blomformade clips i guld och brunt som jag tycker matchar fint mot beige/brunt. Och till det kompletterar jag med en gul väska. Vill du ha hjälp med att hitta bra smycken som passar till en basgarderob? I länken här hittar du ett lämpligt urval som finns i butiken just nu!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page