top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Små konstverk i silver


I mitt jobb här på Rätt Antikt upphör jag aldrig att förvånas över silversmeders kärlek till sitt arbete! För ett tag sedan fick jag in en lott där ägaren verkligen älskat att samla på sig silversmycken med en tanke bakom. Och bakom varje silversmycke står förstås en silversmed som både designat

och utfört arbetet. Ni kan själva se detaljrikedomen på några av dem här på bilden bredvid. Även om en ring med ett älskande par är lite för vågat för min egen stil så kan jag fascineras av kreativiteten. Någon skulle kanske invända, men det är ju gjutet! Nåja, någon har vinnlagt sig om att tillverka gjutformen, svarar jag då.

Hjärtat har i alla fall försetts med en sirlig ciselering för hand. Tänk så fin på hand den som graverade mönstret måste ha varit! Och spana in "pälsstråna" på vargen. De har faktiskt någon ristat in för hand i en gjutform. En annan har sett till att däcken på motorcykeln fick sitt rutmönster! Man kan gissa att de älskade sitt arbete lika mycket som jag gör, att förse människor med vackra, läckra smycken. Samtidigt säger de något om vårt gångna 1900-tal, frihetslängtan, sexuell revolution och ett romantiskt tillbakablickande på gamla traditioner. Hantverkskänsla i materialet silver vittnar om en god samhällsekonomi. Vill du titta närmare på dessa smycken eller på andra nyinkomna silversmycken, klicka bara på länken så kommer du till dem. Välkommen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page