top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Nytt från butiken!


När jag jobbade i en secondhandbutik för cirka 20 år sedan förfasades jag över hur många kläder folk lämnade in dit. Det rörde sig om tonvis med kläder varje år. Som man sedan förstås ersatte med nyinköpta dito. Textilproduktion är inte alltid den mest miljövänliga tillverkningen. När man läser om hur det går till i länder som Indien, Bangladesh och Pakistan kan man bli väldigt ledsen. Ingen verkar bry sig om vare sig miljön eller människor som drabbas. Jag säljer ju mest smycken och prylar. Men så här i vårvintertider brukar folk köpa en del nya kläder. Vårvintervädret växlar dock hej vilt just nu! I förrgår var det full snöstorm och idag syns inte ett spår av snön! Sådana växlingar kan få mig att tappa sugen. Man undrar, hur ska det bli? Ska vintern komma tillbaka eller är våren på väg? För att peppa mig själv lite satsar jag därför på lite nya saker i butiken just nu. Som kläder! Jag älskar nämligen klädstilen från 70- 80- och 90-talet! Så för att pigga upp mig själv köpte jag in några sådana kläder till butiken. Klänningen på den övre bilden är i A-linje skärning med bussarong ringning som var så populärt i mitten av 70-talet. Klänningen är från omkring 1975. Ren nostalgi om du frågar mig! Blir den inte såld planerar jag att ha den själv lite längre fram, när jag har gått ner i vikt! Till kläder med några decennier på nacken passar förstås också smycken från tiden. I länken nedan hittar du både kläderna och våra 70-talssmycken. Välkommen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page