top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Bröllop med budget! Fyra kreativa tips!


fina smycken för bruden

Så här en knapp månad före jul är det inte precis bröllopstider. Men ska man få det som man vill ha det krävs ju oftast en viss planering långt i förväg. Någon gång då och då hör kunder av sig och vill ha råd om bröllopssmycken. Därför tänkte jag ge fyra inspirerande idéer som kan passa en brud som önskar ett budgetbröllop!

  1. Pärlor! Vita pärlor är det absolut säkraste kortet för en bröllopsutstyrsel. Man kan ha dem runt halsen, som armband, i öronen och i håret. De finns i allt från plast eller glas till de allra finaste tahitipärlorna. De finns i allt från nästan kritvita till cremefärgade eller med grå eller rosa ton. Så det är lätt att kombineras med olika färger på brudklänningen. Varför inte experimentera med ett långt collier i håruppsättningen? Syntetiska pärlor är ofta av en fin kvalitet så det går definitivt att få det elegant inom en snäv budget även för dig som fixar håruppsättningen själv.

brudpar 1940-tal
brudpar från 40-talet

2. Skippa slöjan och/eller den långa klänningen! Ja, varför inte ta en hatt med flor istället? Detta budgettips bygger mycket på att använda en betydligt mindre mängd tyg. På 30-40-talet var flor på modet, alltså en slöja eller meshnät på hatten. Det modet passar faktiskt särskilt bra i en brudklädsel. En hatt kan dessutom lyftas med en eller flera broscher!

3. Skippa allt med vitt! I vår tid kan man lätt få för sig att vitt är en absolut nödvändighet när man gifter sig. Men det där var inte alls lika viktigt för bara några decennier sedan. Istället tog man sina vanliga finkläder. I gångna tider var knappast vitt någon nödvändighet alls. På 1800-talet var det vanligt att gifta sig i en svart klänning med en vit slöja till. Vitt blev mest ett måste från 1960-talet och framåt. Så varför inte göra som man gjorde förr? Ta dina vanliga bästkläder istället!

4. Satsa på vintage! Go all in med vintagestil från valfri epok! Gift dig i luftig 20-talsstil, i kortkort med en kort liten slöja à la 60-tal eller varför inte bondbröllop à la 70-tal? Själv skulle jag antagligen välja 40-talstil om jag skulle gifta mig. Det blir ett roligt sätt att ge bröllopet något alldeles extra utan at t det måste kosta skjortan. Komplettera utstyrseln med tidstypiska matchande vintagesmycken. Vit / klar strass på vitmetall, vita sputnikbroscher eller mjölkvitt glas från 40-50-talet är sådant som kan passa fint...

Mer inspiration hittar du i vår butik. Se vårt urval här!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page