top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Auktioner, Värst och bäst?


Just nu kör *Rätt Antikt* med auktioner med låga utrop. Missa inte länken längst ner i dagens inlägg. Vad är egentligen bäst och värst med att vara antikhandlare i smyckebranschen? Ja, den frågan får jag ibland. Att få låna sina egna smycken... Ja, det kan vara en tillgång att ha ett helt lager att välja från, när det är något speciellt på gång. Det är en av de absolut bästa sakerna med att ha en secondhandbutik för smycken. Visst, bokslut och årsredovisning är inte roligt. Det var inte precis för dessa sysslor jag blev egen företagare. Årsbokslutet är dock bara en gång om året och man vet när det kommer. Variationer i försäljningen däremot, är svårare att ha riktigt bra koll på. Åtminstone när man är så ny på banan som jag är. När försäljningen går ner är nog ändå allra tuffast för mig. Då är det lätt att tappa fokus och bli uttråkad. Men det är just då man i härdigt måste jobba vidare så att man kan rida på vågen när den är på väg upp igen. Motsatta situationen är förstås att jag älskar att sälja. Tacksamma köpare är en ständig källa till glädje och inspiration. Att leta fina fynd att sälja till sina kunder mycket givande. Jag behöver helt enkelt sälja för att känna inspiration! Då kan jag se framåt och smida nya planer. Just nu har jag börjat köra några auktioner med låga utrop. Men det finns förstås också mer långsiktiga drömmar. Vilka sparar jag dock till en annan gång! Ni som vill kika på auktionerna i butiken hittar länken här. https://www.tradera.com/profile/items/4782179/ratt-antikt?sortBy=TimeLeft&itemType=Auction

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page