• Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Härliga höst!


halsband av korall

Uppskattar ni också årstidernas växlingar? Åtminstone jag ser i alla fram emot en härlig höst nu när bloggandet startar igen. Med hösten kan man faktiskt släppa lite på kraven tycker jag. Kanske behöver man inte vara lika aktiv när vi går mot svalare tider. Att krypa upp i soffan, med en filt om benen och en god bok i handen är en njutning man lätt unnar sig på hösten. Sådant känns kanske inte riktigt lika självklart när det är varmt och soligt. Själv har jag använt en del av sommaren till att ladda upp inför hösten. Lagret har fyllts på med en mängd olika intressanta smycken och jag kommer att pytsa ut dem lite succesivt nu under resten av Augusti och i September.

När man jobbar med så pass olika smycken som vi gör här på Rätt Antikt får man onekligen sina favoriter. Ett set i gotisk stil av handarbetat 800 silver, med stora fasettslipade granater är en av favoriterna. Ett annat läckert fynd som jag fastnat för är ett halsband med en massa härliga koraller som precis kommit ut i butiken när du läser detta. Designersmycken har ju ofta det lilla extra. Också i den kategorin kan jag presentera några personliga favoriter. Ett halsband från Snö med fasettslipade metallblanka hematiter är ett av dem. En annan sak jag uppskattar är när traditionell formgivning möter det moderna. Hjärtan är ju vanliga i äldre smycken och är en del av allmogetraditionen. På hjärttemat har jag ett hänge i silversmeden Dan Smedmans tolkning.

När det gäller bloggandet kommer jag att fortsätta som förut. Även i höst kommer bloggen mestadels att handla om olika teman som jag kommer fördjupa mig i. Ett tema jag kommer att fortsätta med är olika ädelstenar och andra material som jag tycker är spännande. Jag kommer också göra några nedslag i olika tidsepoker och deras smycken. Jag kommer också att skriva lite mer om simulanter. Men mer än så tänker jag inte avslöja! IMissa inte det! Följ oss på facebook, www.facebook.com/rattantikt eller @rattantikt på instagram. Välkommen!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla