top of page
  • Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Hur sköter man sina pärlor, del 2


svarta pärlor

Pärlorna på bilden är så kallade svarta pärlor. De är otroligt vackra och jag tror tyvärr inte att fotot riktigt gör dessa otroligt vackra pärlor full rättvisa. Svarta pärlor skimrar i regnbågens färger på sitt alldeles egna speciella sätt och det är svårt för vita pärlor att uppnå samma regnbågsskimmer. Nu var det dock inte detta jag skulle berätta om i dagens blogg! I ett av mina senaste blogginlägg gav jag råd om hur man sköter sina pärlor. När en av mina följare tog fasta på ett av mina råd så råkade hon dra sönder sitt pärlhalsband. Och det är ju väldigt tråkigt när sådant händer. Därför har jag lagt upp en film på instagram (adressen dit är @rattantikt) och på www.facebook.com/rattantikt där jag visar hur man gör. Det är viktigt att man inte drar i halsbandet så att dess olika delar slits isär. Lägg delen som ska "masseras" handen och låt resten av halsbandet vila på bordet. Massera försiktigt och gå sedan vidare till nästa del av halsbandet. Sedan är det ju alltid så med pärlhalsband att de behöver knytas om med tidens gång. Äkta odlade pärlor är hållbara men pärltråden blir gammal, torkar och slits. Även fästena i låset blir slitna. Och då kan man behöva knyta om dem. Man lämnar in dem till sin juvelerare eller till ortens silverhandel. I butiken finns det några pärlhalsband just nu. De flesta med syntetiska pärlor. De är i mycket fin kvalitet och har den fördelen att man slipper "massera" dem när de legat oanvända. :-) Lycka till med era pärlor!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page