• Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Vilsen? Hur gör man?!


Ja, som ni märkte kom inte tävlingen igång riktigt. När jag hörde mig för med några användare visade det sig att man visste inte riktigt vad "tagga" betydde och hur det skulle gå till. Därför blir det omstart av tävlingen nu på lördag! Upplägget kommer då se lite annorlunda ut. Tävlingen hittar ni på www.facebook.com/rattantikt Missa inte det!

Fördelen med att tävlingen inte kom igång var att jag fick veta att några tyckte det var svårt att navigera i bloggen. Sådan information är guld värd! Jag skriver ju för att ni som läser ska ha mesta möjliga glädje av den! Ett problem var att man inte visste hur man skulle kunna hitta tidigare inlägg i en viss serie.

Så vill man ju inte ha det, utan det ska vara lätt att använda bloggen tycker jag! I varje inlägg finns det en ruta ovanför rubriken. Den här rutan är en länk till en lista med alla inlägg i samma serie. Ta en titt på bilden, där står det 1950-tal i rutan. Klickar man på rutan kommer man till listan med alla inlägg i denna serie. Läser man ett inlägg om stenar och vill läsa om andra stenar går man bara upp till rubriken och klickar på den rutan... Då kommer man till en sida med en lista. Tänk bara på att allteftersom bloggen växer kan det bli flera sidor med inlägg, de numreras nedanför där raden tar slut. Då klickar man bara på siffran 2 för att bläddra vidare i listan med inlägg.

Ett annat sätt att hitta det man är intresserad av är att klicka på taggar. De är bra att använda om man vill läsa om teman som sträcker sig över flera serier. För att ta ett exempel, art deco kan ju hamna i många serier, exempelvis 1920-tal, nytt från butiken eller någon annan serie med inlägg. Längst ner på bloggens förstasida hittar man alla taggar som finns i olika inlägg. Sedan finns det också taggar i varje inlägg. Längst ner i varje inlägg hittar du just det inläggets taggar. Så om du vill läsa mer om något på just det temat kan du klicka på en sådan tagg.

Jag hoppas att ni har haft nytta av det här och nu känner att ni kan klicka er runt i bloggen! På lördag startar jag om tävlingen! Missa inte det. Håll utkick på www.facebook.com/rattantikt Där kommer ni hitta tävlingen. Gå gärna in och gilla hela sidan, det finns en gilla knapp under bilden längst upp, så får ni alla inlägg i ert facebookflöde. På så vis missar ni inga tävlingar.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla