• Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Var god dröj...tekniska problem!


God fredag på er! Varför är dagens text blå?? Läs vidare så får du veta!

Detta med att driva sitt eget företag är något som jag bara kan rekommendera! Det är så roligt att jobba åt sig själv! Man får hålla på med det man tycker är roligt och allt är frid och fröjd. ;) Nåja... När man är anställd, åtminstone på en större arbetsplats, finns de alltid där. De tekniska killarna, ja för de är oftast killar, som alltid är beredda att ge en ett tips eller en hjälpande hand när det dyker upp tekniska problem. Som företagare har man support i de tjänster man använder sig av. Helt friktionsfritt är det dock inte när supporten sitter på andra sidan jorden och pratar ett främmande språk. För visst är vi bra på engelska här i Sverige men alla termer för olika funktioner känner då åtminstone inte jag till. Så det gäller att tänka till hur man uttrycker sig. Länken till facebook här i bloggen har krånglat. Och jag upptäckte det inte ens förrän i går, flera veckor efter att bloggen startats. Facebookknappen var kopplad till wix facebook och inte min egen, hualigen! Jag hade helt enkelt trott att det räckte med att koppla hela bloggen till facebooksidan. Men icke, den enskilda knappen måste också ha en URL. Sagt och gjort, jag ändrade detta men problemet kvarstod! Hmm... På wix tyckte de att jag skulle rensa cachen. Sagt och gjort. Nej det hjälpte inte. Konversationen med wix fortsatte. Ända tills jag kom på att jag kanske skulle ta och koppla om länken. Då insåg jag att den hade inte sparats... Inte så konstigt då det saknas en sparafunktion i formuläret så jag antar att det ska gå automatiskt när man trycker på klar...

Ett annat tekniskt problem jag kämpat med ett tag är problem med min kamera. Jag köpte en ny sony xperia Z5 premium för enkel hantering och fina bilder. Fotona var perfekta. Till en början ja! Sedan kom problemen tillbaka som jag hade med min gamla z5 premium. Blåstick och låg ljuskänslighet var tillbaka. Det innebar så mycket merarbete för att få foton som bara var knappt hyfsat acceptabla. Pengarna i sjön, tänkte jag. Måste bero på att jag tappat mobilen i golvet vid ett tillfälle. Hur som helst så skavde det. Som nystartat företag badar man inte i pengar, utan det går snarare på minus. Kanske fanns det ändå en lösning? Jag började googla runt. Sonys egna sidor är mindre bra, men jag lyckades hitta ett forum på google där förslag på en lösning fanns. Sagt och gjort, jag följde anvisningarna. När jag startade om mobilen var kameran som ny igen! Så nu är jag åter taggad på att fotografera. Som en liten godbit kan jag tala om att ett par bedårande sjöhästar är på gång i butiken. Den handarbetade på bilden är från 1930 -40-talet. Trots blåstick i bilden får det duga. Ha en fortsatt fin fredag!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla