• Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

God fortsättning!


Hoppas att ni njuter av samma strålande solsken som denna annandag jul bjuder mig på. Efter julens stök och nöjen känns det härligt att vara tillbaka här i bloggen igen. Detta inlägg handlar om färg. Som de flesta vet så har färger ungefär samma inverkan på själen som solen. Man blir gladare, piggare och mer motiverad! Så här under årets mörkaste tid har jag därför lagt ut ett antal härliga smycken med färgstarka förtecken. Materialen varierar i allt från naturliga stenar, glas och plast. Eftersom samtliga av dem faktiskt är mina favoriter har jag svårt att lyfta fram något enskilt.

Halsbandet i sjömansstil är så klart en stor favorit! Hjärtan har en lång tradition inom allmoge-konsten. Och halsbandet här, med hjärtan kan ju göra vem som helst tokig av ha-begär! Allmoge hör ju generellt till mina personliga favoriter. Det mesta i färglad och lantlig allmogestil väcker min förtjusning.

Vad många kanske inte tänker på är att allmogestilen också återkommer i mer modern tappning. Här ser vi ett superläckert halsband i vitmetall med en klarblå glaspärla från 1960-tal till tidigt 70-tal. Så läckert! Det finns också ute i butiken nu! Ytterligare en av mina favoriter är halsbandet med härligt äppelelgröna krysopraser. Men det får ni gå till butiken och titta på.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla