• Stina Orsenmark, *Rätt Antikt*

Rokoko från Holland...


Den här typen av nyrokokostil på silversmycken som ni ser på bilden tillskrivs ofta holländskt ursprung. Åtminstone jag förknippar också handarbetat holländskt corpussilver med en rikt utsmyckad, floral dekor i rokokostil. Denna typ av smycken i rokoko påminner om denna stil, även om de är betydligt mer tvådimensionella. Den snirkliga stilen till trots ska man inte låta sig luras att tro att smyckena är antika. Även om dessa smycken ger ett ålderdomligt intryck så är de tillverkade på 1900-talet. Och nu kan du alltså köpa fler sådana här smycken i butiken, se länken till butiken längre upp.

I varulotten ingick ett annat, lite mystiskt inslag. Ett guldfärgat mynt, i form av en 1/2 gulden från 1912 har gjorts om till en brosch. Inget mysko så långt. Däremot har jag inte hittat något svar på varför myntet är guldfärgat. Lite skumt då dessa mynt normalt är av silver och därmed silverfärgade... Får se om jag hittar något svar på det!Men tills dess behåller jag

myntet/broschen för mig själv...


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla